Blog | OK Novi Beograd

Kad igraš igru koju voliš i voliš igru koju igraš

Roditelji, deca,sport i odbojka

Mesto gde delimo iskustvima kroz koja prolazimo u radu u sportu sa decom, mesto na kome ćemo pisati iz našeg ličnog ugla, iz našeg iskustva, mesto za sve koji žele da se oglase na ovu temu a nisu imali gde, kolege treneri, psiholozi, lekari, roditelji, deca.

Suplementacija i sport

Za sportiste koji naporno treniraju, dodaci ishrani se često vide kao promovisanje prilagođavanja treningu, omogućavajući dosledniji i intenzivniji trening promovišući oporavak između treninga, smanjujući prekide treninga zbog bolesti ili povrede i poboljšavajući takmičarski učinak.

 Istraživanja pokazuju da je  upotreba suplemenata široko rasprostranjena među sportistima i ženama, ali samo mali broj njih je u potpunosti ispitan...

Pročitaj
Ne očekujem da moje dete bude profesionalni sportista

Ne očekujem da moje dete bude profesionalni sportista

“Kakve su ti misli takav će ti život biti” - otac Tadej

Godinama možda već i decenijama se provlači rečenica roditelja koja kasnije po svemu sudeći postaje misao, želja i na kraju realnost i neizbežna budućnost deteta. 

Da li smo lažno skromni i eto lepo vaspitani pa nas je sramota da o svom detetu mislimo u superlativu i da li je sreća rezervisana samo za neke tamo ili može da se dogodi i nama i našoj deci?

Nemamo...

Pročitaj
Sportsko ponašanje

PONAŠANJE PRE, ZA VREME I POSLE UTAKMICE ILI TRENINGA

Kako je svaki tekst koji postavimo ovde na blogu inspirisan radom u našem odbojkaškom klubu, i situacijama u kojima se nađemo, tako je i potreba da se oglasimo na ovu temu nastala nakon odigrane utakmice u pionirskom prvenstvu organizovanom od strane Odbojkaškog saveza Beograda. Utakmice, koja je pored fenomenalne borbe i dobre igre obe ekipe, imala i sve one loše...

Pročitaj
NIKAD PORAZ, SAMO LEKCIJA

NIKAD PORAZ, SAMO LEKCIJA

Takmičarska sezona 2019/2020 uveliko traje. Odbojkaški Klub „Novi Beograd“ je imao tu sreću i mogućnost da kako svojim „starim“ igračicama tako i svim svojim članovima koji su nam se pridružili u septembru mesecu, pruži učestvovanje u ligama za njihove uzrasne kategorije, koje organizuje Odbojkaški Savez Beograda.

Kako sezona odmiče, počinjemo da...

Pročitaj
Šta roditelji zaista, članarinom plaćaju?

ŠTA RODITELJI ZAISTA, ČLANARINOM PLAĆAJU?

Izabrah ovu temu u želji da se obratim svojim kolegama, koji se susreću sa istim problemima, izabrah je i zbog želje da roditelje podsetim da je posao trenera, posao kao i svaki drugi, da je Klub firma kao i svaka druga, sa svojim prihodima i rashodima, i da je funkcionisanje našeg odbojkaškog kluba a i naše škole odbojke iznad nas samih i svakog pojedinca.

Od kako sam počela da se bavim ovim poslom, pitanje članarine mi je uvek...

Pročitaj
Sportski lekarski pregled

Sportski lekarski pregled

Otišlo dete na probni trening. Svidela mu se atmosfera na treningu, svidela mu se ekipa, trener, Vi popunili pristupnicu, doneli je treneru I trener Vam govori da je to lepo I da mu je baš drago što ste se odlučili baš za treniranje u njegovoj grupi ali da morate dete da odvedete na obavezan lekarski pregled. I kreću opet pitanja:

Zbog čega je važno I zbog čega moramo da radimo...

Pročitaj